Σύντομο Βιογραφικό: Νικόλαος Φρατζής

nikos fratzis psychologos

Ο Νικόλαος Φρατζής έχει ολοκληρώσει τις Προπτυχιακές σπουδές του τόσο στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας (με κατεύθυνση Ψυχολογία) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όσο και στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Διαθέτει άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου.

Κατέχει Μεταπτυχιακό δίπλωμα (MA) στην Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου και Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας).

Επίσης, έχει ολοκληρώσει 4ετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Οικογενειακή- Συστημική Ψυχοθεραπεία, καθώς και παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων και προγραμμάτων, βασισμένα κυρίως σε ψυχοθεραπευτικές μεθόδους και ψυχομετρικά εργαλεία.

Συμμετέχει επί σειρά ετών σε εποπτική διαδικασία, ατομική & ομαδική, τόσο συστημικού όσο και ψυχαναλυτικού περιεχομένου.

Έχει στο παρελθόν εργαστεί εθελοντικά σε διάφορα πλαίσια, με σημαντικότερα τα Παιδικά Χωριά SOS, το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων (Επάνοδος) και το Εργαστήριο Ποινικών & Εγκληματολογικών Μελετών.

Έχει εργαστεί στο Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας & Αγωγής και στον Ξενώνα Μελία της εταιρείας ΕΨΥΠΕ. Επίσης έχει επιτελέσει έργο ως Συντονιστής ομάδων Γονέων μέσω του ΙΔΕΚΕ, ενώ συνεχίζει να διοργανώνει ομάδες σε Παιδικό σταθμό που διατηρεί συνεργασία.

Ακόμα, έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε επίπεδο διάγνωσης-αξιολόγησης & ψυχοθεραπείας στο Κέντρο Στήριξης του Παιδιού & της Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στην Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί το γραφείο του ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Νόησις στη Κυψέλη, (όπου λειτουργεί και ως υπεύθυνος) και πρόσφατα στο ιδιωτικό του γραφείο στο Μαρούσι. Διοργανώνει σεμινάρια και προγράμματα Συμβουλευτικής και αρθρογραφεί ηλεκτρονικά.

Κύρια ψυχοθεραπευτικά ενδιαφέροντά του αποτελούν η θεωρία προσκόλλησης/δεσμού, τα οικογενειακά μοτίβα & συμπλέγματα, οι διαπροσωπικές σχέσεις,η διεργασία απώλειας/πένθους, η θεματική του ναρκισσισμού, ο υπαρξισμός, η τέχνη και η αξιοποίησή της στη θεραπεία.

Ατομικές συναντήσεις Ψυχοθεραπείας τώρα και στην περιοχή του Αμαρουσίου(πλησίον Κηφισίας)